كتاب تفسير موضوعي قرآن كريم

بسم الله الرحمن الرحيم

«الحمدلله رب العالمين والصلاة والسلام علي محمّد و آله الطيبين الطاهرين»

خداوند متعال در آيه 89 سوره مبارکه نحل مي­فرمايد: «وَ نَزَّلنا عَليکَ الکتابَ تبياناً لِکلِّ شي و هُدي و رَحمةً و بُشري لِلمُسلِمينَ». مي­دانيم پيامبر گرامي اسلام در دوره حيات نوراني خويش مواردي از کتاب آسماني را که نياز به توضح و تفسير داشت، تبيين مي­فرمودند.

آيه 44 سوره مبارکه نحل مي­فرمايد: «و اَنزَلنا اِليکَ الذِّکرَ لِتُبينَ لِلنَّاس ما نُزِّلَ إليهِم و لَعَلَّهُم يتَفَکَّرُونَ»؛ به مقتضاي مضمون اين آيه شريفه تفکر و تأمل در حقايق تبيين شده کتاب بر عموم مؤمنين امري ضروري است که در نهايت سعادت، نجات و خوشبختي انسان مؤمن را تأمين خواهد کرد.

پس از اتمام دوران رسالت، صحابه بزرگوار و خصوصاً اهل بيت پيامبر گرامي اسلام (عليهم السلام) وظيفه تفسير و تبيين کتاب را عهده دار شدند. مولي الموحدين و امير المؤمنين علي (عليه السلام) در صدر مفسرين قرار دارد و ذيلاً ائمه هداة (عليهم السلام) هر يک به نوبه خود در اين راستا کوششي بايسته داشته­اند.

در پي ايشان علماي دين و دانشمندان علوم اسلامي و قرآني در طي قرون و اعصار از همان آغاز نزول دين تا کنون هر کدام به نحوي در انجام وظيفه خود براي تفهيم، توضيح و تفسير معارف الهي و قرآني کوشيده­ و الحق آثار گران­سنگي از خود به يادگار گذاشته­اند؛ در قرون اخير با پيدايش تفسير­هاي متعدد و متنوع و نيز زايشي نو براي علوم قرآني و آموزه­هاي ديني اين تلاش مستمر تداوم يافته است.

در عصر حاضر از طرفي فضاي معرفتي و سطح دانش بشري بسيار گسترده شده و از طرف ديگر سؤالات و اشکالات متعددي در مجامع علمي و اذهان نسل مشتاق و فرهيخته پديد آمده است که وظيفه علماي دين و مبلغين انديشمند و فرزانه معارف الهي را سنگين­تر مي­کند.

يکي از وجوه علمي معاصر نادره دوران، فرزانه زمان، حکيم الهي، جامع المعقول و المنقول، مفسر فرهيخته وحيد و عالم برجسته فقيد حضرت آيت الله حاج شيخ محمد اسماعيل صائني (قدس الله نفسه الزکيه) مي­باشد که همه عمر شريف خود را براي دين و تبليغ و ترويج آن صرف نمود. ايشان سال­هاي متمادي در کنار ساير مشغله­هاي علمي و تبليغي، رأساً با علاقه و همت عالي به تفسير قرآن کريم پرداخت و از جلسات هفتگي ثابت تا جلسات متعدد علمي ديگر و خطبه­ها و سخنراني­هاي فراوان در اين رابطه داشته­اند که خوشبختانه بخشي از اين آثار کلامي ايشان مضبوط و باقي است و در اختيار علاقه­مندان و مشتاقان قرار دارد. اميد است همه اين آثار بصورت مکتوب و مدون به زيور طبع آراسته گردد.

از جمله دروس قرآني ثمين و ارزشمند ايشان مجموعه سخنراني­هاي عميق و دقيق و البته عمومي و خطاب عام، تحت عنوان تفسير موضوعي «انسان در قرآن کريم» است که با قبول زحمت دوستان در مؤسسه قرآني تسنيم زنجان جهت ترجمه، کتابت، تدوين و ويرايش اجمالي (و فقهم الله تعالي و دامت توفيقاتهم)، هم­اکنون در اختيار خواننده گرامي قرار گرفته است. (آجرهم الله تعالي)

اين مجموعه در حد خود بي­نظير و براي اهل فضل و مطالعه و جويندگان معارف ناب و دقايق و ظرايف خاص حتماً جالب و مفيد خواهد بود. اميدوارم در ويرايش­هاي بعدی بر آرايه­هاي کلامي افزوده و از عيب و نقص بکاهيم و در انجام وظايف خود موفق باشيم. (انه ولي التوفيق)

 دکتر محمد حسين صائني

جستجوی پیشرفته

اوقات شرعی



آمار بازدید

امروز
دیروز
بازدید این هفته
بازدید آخرین هفته
بازدید این ماه
بازدید ماه گذشته
کل بازدید
2836
161
3975
13314
24928
46115
2753628

پیش بینی بازدید امروز
3192


IP شما:3.143.168.172