آيت‌‌الله «صائنی» جزو ذخاير فرهنگی و دينی جامعه است


گروه انديشه و علم: آيت‌الله «سيد‌محمد حسينی زنجانی» گفت: با عنايت به فضايل اخلاقی و علمی آيت الله «صائنی»، وی جزو ذخاير فرهنگی و دينی جامعه محسوب می‌شود.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) شعبه زنجان، آيت‌الله «محمد‌اسماعيل صائنی»، در فروردين ۱۳۱۱ در شهر زنجان ديده به جهان گشود. آيت‌الله صائنی تحصيلات اوليهٔ خود را در شهر زنجان با حضور در مدارس جديد آن زمان آغاز كرد و پس از اتمام دوره ابتدايی وارد دبيرستان گرديد و در اين زمان به طور همزمان تحصيلات خود را در مدرسه و حوزه علميه ادامه داد. وی موفق شد در اندك زمانی با استفاده از حضور پدر خود و ساير اساتيد حوزوی زنجان، علومی همچون ادبيات عرب، منطق، فقه، اصول و غيره را فرا گيرد. او فلسفه و فقه عالی را نيز در همان‌جا فرا گرفت.
آيت‌الله صائنی در سال ۱۳۲۹ به توصيه پدرش جهت ادامه تحصيل وارد حوزه علميه قم شد.
آيت‌الله صائنی سطوح عالی تحصيلات خود را نزد اساتيد معروف حوزهٔ علميه فرا گرفت.
وی ابتدا رسائل و مكاسب «شيخ انصاری و كفايه الاصول آخوند» را نزد «آيت‌الله مجاهدی»، درس خارج و فقه و اصول را نزد «آيت‌الله سلطانی» و «شيخ عبدالجواد اصفهانی»، جلد دوم «كفايه»، درس خارج را نزد «آيت‌الله خمينی (ره)» و عمده درس خارج را از «آيت‌الله محقق داماد» كه از مدرسين معروف حوزهٔ علميه بود فراگرفت. علاوه بر‌آن، مدتی در درس خارج «آيت‌الله بروجردی» نيز شركت كرد و هيأت و رياضيات را نزد «شيخ محمد علی اردبيلی» و اسفار را از «سيد‌ابوالحسن قزوينی» فرا گرفت. او در يك دوره درس خارج عروه كه «علامه طباطبايی» به طور خصوصی با تعداد محدودی از فراگيران در منزل درس می‌داد شركت كرد و درايه، هيئت، نجوم، عمده علوم عقلی، منظومه الهيات شفاء، يك دوره كامل اسفار، و در عرفان نظری، فصوص الحكم محی‌الدين عربی و مصباح‌الانس را در نزد «علامه طباطبايی» خواند. او در عرفان عملی شاگرد «علامه طباطبايی» و برادر او «سيد حسن الهی» بود. همچنين جلساتی در منزل علامه طباطبايی تشكيل می‌شد كه دربارهٔ مسائل فلسفی و اعتقادی بود و ادارهٔ آنها از نظر تعيين وقت بر عهده «آيت‌الله صائنی» محول شده بود كه نتيجه آن جلسات، كتاب‌های روش رئاليسم و كتاب «بداية الحكمه» و «نهاية الحكمه»، اثر علامه طباطبايی گرديد. او در قم به كار تدريس نيز مشغول شد و اولين جلسهٔ جامعه مدرسين قم در حجره وی تشكيل شد. آيت‌الله صائنی در علوم غريبيه نيز مطالعاتی داشته و از صاحبان فن آنها در زنجان و قم بهره برده است.
آيت‌الله صائنی در سال ۱۳۴۴ به درخواست مردم زنجان و فتوای آيت‌الله ميلانی مبنی بر ماندن در زنجان بر خلاف ميل خود و آيت‌الله خمينی و علامه طباطبايی و آيت‌الله محقق داماد در زنجان اقامت گزيد. او در طول اين مدت چند دورهٔ كامل تفسير، فقه، اصول، يك دورهٔ نهج‌البلاغه و يك دورهٔ توحيد صدوق را تدريس كرد. اين عالم بزرگوار سرانجام پس از عمری خدمت به ساحت دين و ترويج مذهب، در هفدهم تيرماه 1377 شمسی برابر با پانزدهم ربيع‏‌الاول 1419قمری در سن شصت و شش سالگی دار فانی را وداع گفت و پس از تشييعی با شكوه، در زنجان به خاك سپرده شد.
آيت الله «سيد محمد حسينی» در گفتگو با (ايكنا) شعبه زنجان، گفت: وی از همان بدو حضور در قم به محضر علامه «طباطبايی» مشرف شده و از برجسته‌ترين شاگردان ايشان محسوب می‌شد.
وی افزود: آيت‌الله صائنی عالم برجسته‌ و حكيم بزرگواری بود كه متأسفانه در زادگاه خود كسی قدر و منزلت علمی ايشان را درك نكرد.
اين عالم زنجانی يادآور شد: در هر زمان و هر مكانی چنين قانونی وجود داشته كه مردم هيچ‌گاه مراتب علمی علما و فضلا را تا زمانی كه در قيد حيات هستند درك نمی‌كنند ولی پس از مرگ وی و سپری شدن مدت زمانی پی به فضايلش برده و به دنبال پيدا كردن آثارشان می‌روند كه بايد چنين ديدگاهی كاملاً حذف شده و ما قدر‌دان آنها در زمان حياتشان باشيم.
اين مدرس دينی ادامه داد: آيت‌الله صائنی در زمان حيات خويش اقدام به تربيت شاگردان بسياری كرد كه امروز تمامی آنها به نوعی ادامه دهنده راهشان بوده و هريك در عرصه فلسفه و تفسير قرآن كريم از صاحبان فن محسوب می‌شوند.
آيت‌الله حسينی تدوين و جمع‌آوری برخی از آثار و سخنان آيت‌الله صائنی را گامی مؤثر در زنده نگاه داشتن ياد و نام اين فيلسوف بزرگوار دانست و ابراز كرد: خوشبختانه در سال‌های اخير برخی از شاگردان آيت‌الله صائنی اقدام به اين عمل ستوده كرده‌اند كه به نظر می‌رسد چنين حركت‌هايی می‌تواند گامی مثبت در احيای نام ايشان در اذهان مردم و حفظ آن برای نسل‌های آينده باشد.

چهارشنبه 15 تير 1390 15:40:38     شماره‌ خبر :821368

جستجوی پیشرفته

اوقات شرعی



آمار بازدید

امروز
دیروز
بازدید این هفته
بازدید آخرین هفته
بازدید این ماه
بازدید ماه گذشته
کل بازدید
624
388
7459
7206
30545
41339
2805621

پیش بینی بازدید امروز
1056


IP شما:18.223.108.134